Улюблений десерт Лесі Українки

Привіт юний кулінар!

Як ти знаєш, сьогодні 25 лютого відзначається день народження Лесі Українки.

А чи знаєш ти, що ця відома поетеса дуже полюбляла морозиво, а особливо ожинове. Готувала його сестра Ізидора чи мама Олена Пчілка. Рецепт був простий: ягоди ожини перетерли з цукром та льодом. Проте, ми пропонуємо приготувати інший варіант морозива, який також неодмінно  сподобався би письменниці….

Морозиво з ожини

Тобі знадобиться:

  • 4 склянки свіжої або замороженої ожини;
  • 2 склянки цукру;
  • 2 столові ложки води;
  • 4 склянки вершків;

Приготування:

У великій каструлі ретельно змішай ожину, цукор та воду.

Постав на середній вогонь та доведи до кипіння.

Зменши вогонь та вари на повільному вогні до тих пір, поки цукор не розчиниться, а ягоди не стануть м’якими.

Потім отриману суміш ретельно перетри в миску через сито.

Додай вершки. Переклади отриману суміш у спеціальні формочки для морозива.

Заморожувати до твердого стану, приблизно 2−4 години.

Смачного!

Опубліковано у Смачна бібліотека | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.