Корисні властивості винограду

Друзі! Радий знову вас вітати на сторінках блогу про здоров’я. Сьогодні нашим гостем буде смачний і корисний виноград. І прочитавши статтю до кінця, ви точно будете знати все про корисні і не тільки властивості цієї рослини.

Виноград – це рослина сімейства Виноградових. Ягоди винограду ростуть гронами і можуть бути відтінками жовтого, зеленого, червоного, фіолетового і чорного кольорів в залежності від сортів, яких налічується в світі кілька тисяч.

Крім того, що виноград є смачною ягодою, він ще використовується в косметології та медицині. Цілющі властивості винограду (ягід, насіння, лози, листя та коріння) використовують для профілактики і лікування багатьох хвороб.

У винограді містяться дуже важливі для людського здоров’я речовини – клітковина, мінерали, вітаміни і навіть протеїни. Вони наділяють виноград лікувальними властивостями, завдяки яким його можна використовувати як засіб для профілактики багатьох захворювань.

Виноград є багатим джерелом вітамінів А, С, В6 і фолатів (похідних фолієвої кислоти), а також важливих мінералів – калію, кальцію, заліза, фосфору, магнію і селену. Завдяки такому складу він ефективно знімає втому і нервову напругу, відновлює сили і енергію , підвищує захист організму від стресу.

У винограді містяться флавоноїди, вони є потужними антиоксидантами, які зменшують збиток нанесений вільними радикалами і сповільнюють процеси старіння в організмі.

Антиоксидантні компоненти винограду допомагають підтримувати рівень холестерину в здоровому діапазоні і можуть знижувати кров’яний тиск. Його вживання збільшує вміст в крові оксиду азоту, який запобігає утворенню згустків крові, тим самим скорочуючи ймовірність серцевих нападів.

Виноград покращує стан дихальних шляхів і легенів – лікарі рекомендують цю ягоду астматикам.

Для наших кісток виноград цінний з точки зору вмісту в ньому мінералів. До складу його ягід входять кальцій, калій, магній, які, крім іншого, зміцнюють кістки і зуби.

Виноград протипоказаний при цукровому діабеті, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, ожирінні, гострих формах туберкульозу, стоматиті, гострої серцевої недостатності, цирозі печінки та деяких інших захворюваннях. Виноград може викликати алергічні реакції як у дітей, так і у дорослих.

На цьому наше ознайомлення з виноградом підійшло до свого логічного кінця. До зустрічі через тиждень!

Опубліковано у Здоров'я - INFO | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.