Чарівні яблука
Привіт друже!
У нашому світі є страви, які з часом стають тільки краще, це відноситься до старовинного десерту, актуальному і популярному і донині. Переваг у такого кулінарного шедевра досить багато, це і різноманітність начинок, і смакове пишність, і користь, а також швидкість приготування. Яблуками України славилася в усі часи. Ці фрукти були невідє`мною частиною раціону харчування слов’ян з давніх пір. Як би там не було, ці фрукти вкрай корисні, особливо на вміст заліза. Ти коли-небудь звертав увагу на те, що зріз яблука стає коричневим? Все пояснюється окисленням Fe при взаємодії з киснем, а кажучи банальною мовою, яблучко просто-напросто іржавіє. Однак відкинемо уроки історії та хімії назад і приступимо до кулінарії.
Печені яблука з горіхами
Тобі знадобиться:
- Яблука — 4 шт.
- Горіхи волоські — 2 шт.
- Мигдаль — 4 шт.
- Ізюм — 2 ст. л.
- Мед — 2 ст. л.
- Масло вершкове — 20 гр.
- Молоко — 2 ст.л.
- Цукор-пісок — 1,5 ст. л.
- Какао-порошок — 1 ст. л.
- Кориця — 1/2 ч.л.
- Стружка кокосова — 2 ст. л.
- Ваніль — щіпка
Приготування :
Фрукти ретельно промий. З боку плодоніжки виріж отвір, не доходячи до дна на два см, через яке видали насіння і серцевину.
Тепер приступай безпосередньо до приготування фарширування.
Ізюм промий, волоські горіхи почисти, мигдаль обсмаж (якщо немає мигдалю, просто візьми більше волоських горіхів). Всі ці інгредієнти, а також мед і ваніль подрібни і змішай з допомогою блендера.
В яблучні виямки всип по щіпці корицю і начини їх горіхово-медовим наповнювачем.
Начинені плоди склади в форму для запікання “фаршем” догори, налий трохи води в деко і відправ в розігріту до 180С духовку на 25 хвилин. Якщо яблука великі і твердого сорту, то час термообробки можна збільшити хвилин на 10.
Поки наш десерт запікається, ми візьмемося за глазур. У каструльку налий молоко, засип цукор, какао і постав на вогонь. Коли маса закипить, її необхідно прокип’ятити 5 хвилин, а в кінці додати вершкове масло, почекати, поки воно розчиниться. Далі сміливо вимикай нашу шоколадну підливку і охолоди масу.
Але ось вже готові наші яблучка. Діставши їх з духової шафи, залиш фруктово-горіхову «випічку» трохи охолонути.
Коли температура яблук знизиться до 50С, полий їх глазур’ю, прикрась кокосовою посипкою і десерт можна вважати готовим.
Ось така смакота вийшла! Наступного разу ми поділимося з тобой ще одним рецептом печених яблук. До зустрічі.
Смачного!
