Чарівні яблука

Привіт друже!

У нашому світі є страви, які з часом стають тільки краще, це відноситься до старовинного десерту, актуальному і популярному і донині. Переваг у такого кулінарного шедевра досить багато, це і різноманітність начинок, і смакове пишність, і користь, а також швидкість приготування. Яблуками України славилася в усі часи. Ці фрукти були невідє`мною частиною раціону харчування слов’ян з давніх пір. Як би там не було, ці фрукти вкрай корисні, особливо на вміст заліза. Ти коли-небудь звертав увагу на те, що зріз яблука стає коричневим? Все пояснюється окисленням Fe при взаємодії з киснем, а кажучи банальною мовою, яблучко просто-напросто іржавіє. Однак відкинемо уроки історії та хімії назад і приступимо до кулінарії.

Печені яблука з горіхами

Тобі знадобиться: 

  • Яблука — 4 шт.
  • Горіхи волоські — 2 шт.
  • Мигдаль — 4 шт.
  • Ізюм — 2 ст. л.
  • Мед  — 2 ст. л.
  • Масло вершкове — 20 гр.
  • Молоко — 2 ст.л.
  • Цукор-пісок — 1,5 ст. л.
  • Какао-порошок — 1 ст. л.
  • Кориця — 1/2 ч.л.
  • Стружка кокосова — 2 ст. л.
  • Ваніль — щіпка

Приготування :

Фрукти ретельно промий. З боку плодоніжки виріж отвір, не доходячи до дна на два см, через яке видали насіння і серцевину.
Тепер приступай безпосередньо до приготування фарширування.
Ізюм промий, волоські горіхи почисти, мигдаль обсмаж (якщо немає мигдалю, просто візьми більше волоських горіхів).  Всі ці інгредієнти, а також мед і ваніль подрібни і змішай з допомогою блендера.
В яблучні виямки всип по щіпці корицю і начини їх горіхово-медовим  наповнювачем.
Начинені плоди склади в форму для запікання “фаршем” догори, налий трохи води в деко і відправ в розігріту до 180С духовку на 25 хвилин. Якщо яблука великі і твердого сорту, то час термообробки можна збільшити хвилин на 10.
Поки наш десерт запікається, ми візьмемося за глазур. У каструльку налий молоко, засип цукор, какао і постав на вогонь. Коли маса закипить, її необхідно прокип’ятити 5 хвилин, а в кінці додати вершкове масло, почекати, поки воно розчиниться. Далі сміливо вимикай нашу шоколадну підливку і охолоди масу.
Але ось вже готові наші яблучка. Діставши їх з духової шафи, залиш фруктово-горіхову «випічку» трохи охолонути.
Коли температура яблук знизиться до 50С, полий їх глазур’ю, прикрась кокосовою посипкою і десерт можна вважати готовим.
Ось така смакота вийшла! Наступного разу ми поділимося з тобой ще одним рецептом печених яблук. До зустрічі.

Смачного!

Опубліковано у Смачна бібліотека | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.